Посетете сайта ми https://sites.google.com/view/ios-ppanayotov/home ,
където можете да се запознаете с "Политики на поверителност" за всички мои приложения.


Очаквайте скоро ново мое приложение.
Първият ми опит с програмния език Swift
Специално за детската аудитория (около 5-10 годишните).
Достъпно на английски и български езици.
- Аз познавам животните и предметите наоколо.
- Аз мога да пресмятам!
- Аз познавам цветовете и фигурите.

Съновникът - сънища и суеверия 

версия 1.21 от Януари 2018
Безплатен

Here is some info, in Bulgarian language.


Версия 1.21   

Съновникът - сънища и суеверия

Моето първо iOS приложение - "Съновникът - сънища и суеверия" - едно приложение, с което се опитвам да обхвана всички тълкувания на това, което сънуваме - както традиционните "бабини" тълкувания, така и по-съвременните такива. Обобщих сънища и тълкувания от няколко сборника, постарах се да сравня, анализирам и изчистя тълкуванията, оставяйки най-верните и доказани в историята тълкувания. Към стандартните тълкувания добавих и значението на числата и цветовете в сънищата ни, значението на дните от седмицата и месеца върху тълкуванието и сбъдването на съня.

Към всичко това добавих едно обобщение на по-често срещаните суеверия и поверия по нашите земи от векове насам. Ще намерите над 160 групи суеверия с детайлна информация за всяко едно от тях.

И не на последно място, тук може да намерите и най-разпространените скъпоценни камъни, с тяхното описание, кратка история и значение като талисмани и амулети, а също така и за съответните чакри и знаци на зодиака.

Съвременната психология отдавна е разкрила, че в сънищата наистина са закодирани важни послания, само че не идващи от свръхестественото, а от собственото ни несъзнавано, но ние все така предпочитаме да ровим в съновниците, вместо да се опитаме да надникнем в самите себе си.

В действителност ние малко се познаваме, тъй като по-голямата част от нашите желания, страсти и страхове, са изтласкани дълбоко в несъзнаваното. Парадоксът е, че колкото по-малко предполагаме за съществуването им, толкова по-силно диктуват поведението ни. В това се състои и ролята на сънищата – те изкарват образи от подсъзнанието ни на повърхността и така ни освобождават от тях.

Суеверията са вярвания в свръхестествените сили като двигател на събитията.

Понякога всичките ние, колкото и уверени да се чувстваме в себе си, имаме нужда от подобни безобидни суеверия.

Не бива да бъдем твърде строги и към самите себе си. Нека да чукнем на дърво, ако това ще ни накара да се чувстваме по-спокойни!

А това е моят втори проект за iOS - Е-стандартите на EU - хранителните добавки, означени с номера, които са тествани за безопасност и са разрешени в Европейския съюз.

Още познати като "Е-кодовете"

Версия 1.13 от 9 март 2017

Подобрения:

1. Подобрена система за търсене
2. Подобрени текстови екрани
3. Добавена и актуализирана информация за много от веществата.

Версия 1.13  e на разположение в App Store от  Март 2017


1. Приложението е локализирано - ако вашето устройство е настроено на български език, вие ще виждате цялото съдържание на български език. При всякакъв друг избор на език вие ще виждате приложението на английски език.
2. Актуализирани са голяма част от Е-стандартите, най-вече техните описания и степен на вредност.
3. Нови документи в раздели Алергии и Ензими. Опитал съм се да обхвана всички най-разпространени алергии и непоносимости към храна, а след това да ви насоча към начини и средства за тяхното лечение.

Тук ще намерите Е-стандартите на EU - хранителните добавки, означени с номера, които са тествани за безопасност и са разрешени в Европейския съюз. Някои номера обаче впоследствие са забранени в EU. Информацията е актуализирана към началото на 2014 година и ще бъде актуализирана поне веднъж месечно с добавяне или промяна на кодове, описания, забрани и т.н.

Търсенето става лесно и бързо. Ако попаднете на непознат Е-код на етикет на храна или напитка, с помощта на това приложение само за няколко секунди можете да разберете какво се крие зад този код и дали това е вредно или противопоказно за вас или вашите близки.

Тук се предоставя и кратка информация за хора, имащи алергични реакции, за да разберат дали тези добавки се отразяват върху тях.
Обяснено е кратко и разбираемо каква е същността на алергиите и обикновената непоносимост към някои храни.

Ще намерите и кратка, но полезна информация за ензимите - какво представляват, каква е ролята им за организма ни и т.н.

Моят трети проект

Версия 2.06 - от Юни2017


• Добавени са всички църковни празници и светци, които се почитат, сортирани по дата, с възможност за търсене.  За всеки един празник и светец може да прочетете информация - история, житие или легенда.

• Добавен е списък с всички имени дни, които се честват в България, сортирани по азбучен ред, с възможност за търсене.

• Информацията след версия 2.04 е актуална за 2017 година. Знаете, че някои от празниците и имените дни са подвижни - тези, свързани с Великден, който се чества в първия неделен ден след пълнолунието след пролетното равноденствие.

• Оптимизирал съм текстовите полета, които в iOS 10 имаха проблеми с позиционирането на първи ред.

• Оптимизирано е и търсенето.

• Добавих и възможност във всички текстови полета да има увеличаване/намаляване на текста - удобство най-вече за хората с проблемно зрение. Просто разтворете или съберете 2 или повече пръста върху текста, който искате да увеличите или намалите.

Позволих си, с благоволението и благословията на Българската Православна Църква, да създам този Молитвеник.
По-голяма част от материалите взех от сайта на Българска Патриаршия (http://www.bg-patriarshia.bg)
Светият Синод на БПЦ благославя използването и цитирането на тези материали, при точно позоваване на източника.

Всеки човек е свободен да избира религия, вяра.
Няколко поколения, израснали по времето на комунизма, бяха осакатени в това отношение - учеха ни, че няма Господ, дори ни забраняваха да стъпваме в църквите и храмовете.

Мисля, че всеки има нужда от вяра - било то православна или друга.
Редом със съвместните богослужения, всеки може да изпълнява и своето лично молитвено правило.

Нашият ден е добре да започва и завършва с молитва, с която принасяме себе си и своя живот на Спасителя. Каквито и пречки да се изправят на пътя ни, не трябва да занемаряваме утринното (непосредствено след ставане от сън) и вечерното (преди лягане) молитвено правило.

"Заради нашата немощ, за да не допускаме от една страна леност, а от друга - да държим ревността в своята мярка", отговаря ни светителят Теофан Затворник и продължава: "И най-великите молитвеници са имали молитвено правило и са го изпълнявали. Всеки път те са започвали молитвата си с определени молитви и след това вече, ако в това време е идвала самодвижещата молитва, са ги изоставяли и са се молили с нея. Ако те са постъпвали така, толкова повече трябва да правим това ние. Без установените молитви няма да знаем как да се помолим. Ако не бяха те, бихме останали без молитва".

В забързаното ни всекидневие не винаги можем да кажем до една всичките молитви. Затова е желателно да запитаме нашия духовник какви молитви ще ни препоръча в особено напрегнати дни, както и да ни възложи молитви, съобразени с нашата житейска ситуация и нужди.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Държавите вер.1.00, в продажба от 07 януари 2015

Версия 3.00 от Ноември 2017 - добавен английски език, данните са актуални вече към 2017 година

 

Това приложение съдържа информация за всички държави - независими или автономни, към 2017 година.
Навигацията е бърза и лесна.
Информацията е концентрирана, изчистена.
Приложението ще ви спести ценно време за търсене в интернет и ще ви даде един по-ясен и обобщен вид на информацията за държавите.
Търсене може да правите по име или част от име на държава или столица, освен това може да задавате филтър по континент.

Информацията може да служи както за бързи справки по всякакъв повод и нужда, така и за обучение на деца, а и на всеки възрастен, който желае да знае повече за държавите по света.
Нерядко изпадаме в неудобни ситуации - пред непознати, пред познати, а дори и вътрешно, в самите нас - когато се окаже, че не знаем коя е столицата на някоя държава, това столица ли е, друг град ли е или пък?... Може би...
Понякога пък искаме да си припомним къде се намира някой град или пък с кого граничи някоя държава...
Да, това приложение наистина може да замести големите, тежки и обемисти атласи и карти. А най-хубавото е, че то винаги ще е с вас и ще ви даде желаната информация само за няколко секунди!
*
Разполагате с някои справки като например коя подред е дадена държава според площта на територията й, според населението и много други.
*
Данните за държавите - територия, национален флаг, герб, столица, най-голям град, часова зона, валутна единица, държавно управление, климатичен пояс, интернет домейн, телефонен код и карти са актуални към 2017 година.

Данните за населението на държавите и градовете са актуални към периода 2010 - 2017, в зависимост от това кога е извършено последното преброяване на съответното население, а някои данни са на база на статистически прогнози.

Населението на столиците и на най-големите градове е без предградията.

Църковен календар с имените дни
Безплатен

26 февруари 2015


НОВО: приложението ще търси всички записи в адресната книга, които имат имен ден на избраната дата..

Версия 1.01 - ето промените:
•Добавена функционалност - показване на съвпаденията в адресната ни книга (ако разрешим достъпа на приложението до адресната книга), в режим преглед на имениците за дадена дата - съвпаденията оцветяват името в червено и при избор, на следващ екран се виждат всички наши познати, които празнуват в дадения ден, с възможност да се обадим на именика, да му изпратим писмо или дори чрез натискане на един бутон да изпратим SMS на всички познати, носещи това име...
•Добавени около 20 имена.
•Малки промени и подобрения.


Версия 1.02 - 
•Отстраних някои малки грешки и повторения

Версия 1.03 - 
•Добавих църковните празници, имените дни, постите и фазите на луната за 2016. 
•Направих някои промени в интерфейса, оптимизации и корекции на грешки.

Версия 1.04 - 
•Малки добавки и поправки.
•Линк към ПРО версията
 

Версия 1.05 - 
•Малки добавки и поправки.

Версия 1.10 (20 декември 2016)
•Добавих църковните празници, имените дни, постите и фазите на луната за 2017. 
•Нова функционалност - възможност за по-бързо и лесно придвижване към преден/следващ месец в календара - чрез плъзгане нагоре/надолу.
•Оптимизации.

Версия 1.12 (Март 2017)
•Подобрена система за търсене. 

Версия 1.13 (Юли 2017)
•Добавена възможност за увеличаване/намаляване на размера на текстовете - удобство, особено за хора със зрителни проблеми. 
Добавен widget, който дава информация за имениците и църковните празници всеки ден.
Други малки подобрения.. 

Версия 1.20 (Декември2017)
- Оптимизация за iPhone X
- Добавен Църковен календар за 2018 година, заедно с постите
- Актуализация на имените дни за 2018 година
- Добавени фази на Луната за 2018 година
- Поправки в някои църковни празници за 2015, 2016 и 2017 години
- Други малки подобрения и корекции

Тук ще намерите:
• Църковен календар с всички църковни празници в България, с описания и жития на светците, които се почитат;
• Имени дни;
• Пости;
• Фази на луната.

Виж в App Store

Църковен календар с имените дни - ПРО

версия 1.20

0.99 евро

Декември2017


С пълни текстове, без рекламни банери. С възможност за добавяне на имени ден и църковни празници в календара на телефона/таблета като събитие с автоматично известяване на дадената дата.

Тук ще намерите:
• Църковен календар с всички църковни празници в България, с детайлниописания и жития на светците, които се почитат;
• Имени дни;
• Пости;
• Фази на луната.

The Countries, Quiz, версия 1.05

- новото във версия 1.05 (юни 2017) - добавен английски език - ако езикът по подразбиране на вашето устройство не е български, приложението се стартира на английски, но имате възможност по всяко време да превключвате на български/английски

Приложението включва четири куиза, с които можете да тествате и допълвате знанията си по география или просто да се забавлявате:
- Познай на коя държава е този флаг.
- Познай флага на тази държава.
- Познай на коя държава е тази столица.
- Познай столицата на тази държава.
Може да избирате 5 степени на трудност.
Приложението е регистрирано в Apple Game Center - така ще можете да сравнявате постиженията си с хора от цял свят, а и ще имате интересни цели за постигане.